Épületbontás

Épületbontás

Ahhoz, hogy építhessünk olykor rombolnunk kell, tartja a mondás. Az épületbontás napjainkban nagy szerepet játszik. Hazánkban sokan a bontás mellett döntenek, mint a felújítás mellett, mert az költséghatékonyabb, és profitálóbb. Az értékes ingatlanokon gyakran áll olyan építmény amit el kell tüntetni. Ennek lehet az oka az, hogy az épület állapota annyira veszélyes, hogy már nem érdemes vele foglalkozni, vagy esetleg egy olyan épület kerül a helyére ami hasznot termel, és a rajta álló építmény teljes mértékben felesleges, és haszontalan.

Az épületbontás engedélyköteles, és nem éppen veszélytelen.

Épületbontás előtt az engedélyek beszerzése szükséges. Ezek beszerzése olykor hosszú időt vesz igénybe. Ennek oka lehet, ha az épület műemléki, vagy olyan területen fekszik, esetleg a szomszédságában az áll.

Műemléknél különös gondot kell fektetni a megóvásra.

Az engedélyek beszerzése után gondos felmérés és bontási terv kell. Érdemes az elejétől a végéig megvizsgálni mindent. Az elsődleges a helyszín, hogy az mennyire közelíthető meg és az ottani munkálatokhoz mennyi hely van.

Az épületbontás nagyon nehézkes lehet rosszul megközelíthető, szűkös helyen. Belvárosban például mindamellett, hogy sok a műemléki épület a szomszédos falak is összeérnek és lakottak. Ilyen esetben különösen kell ügyelni, hogy ne legyen személyi sérülés az épületbontás során. Nagyobb, erősebb gépekkel gyorsabb, és hatékonyabb a bontás, de nem minden esetben ez a célszerű. Ezekkel nem lehet finom bontást végezni többnyire.

Épületbontás felmérésekor nagy gondot fordítunk a teljes munkafolyamat megtervezésére, beleértve a sittrakodás, tereprendezést is. A helyes gépválasztás elengedhetetlen. Ezt minden esetben az épület szerkezete határozza meg. Lehet roppantásos módszer vagy vágással történő bontás is.

A helyszín gondos biztosítása is elengedhetetlen a személyi és anyagi károk elkerülése érdekében. A villámszerű ellenőrzésekről nem is beszélve. Ezek a gondok egy szakcég bevonásával elkerülhetőek.

Az épületbontás legyen szó bármilyen szerkezetű is legyen az építmény rengeteg bontási hulladékot eredményez. Ezek elszállítása, vagy a helyszíni újrahasznosítása is szervezést igényel. Olyan helyen ahol kevés a hely különös nagy gondot okoz, ha nincs kellően kezelve. Szinte elengedhetetlen az állandó sittrakodás, hogy legyen hely a további bontásnak, gépeknek. A tereprendezés is elkerülhetetlen, hogy a gépek tudjanak közlekedni. A munkafolyamatokat gondosan össze kell hangolni ahhoz, hogy gördülékenyen menjen minden. Az épületbontás egy összetett feladat ami jó szervezőképességet, és tapasztalatot igényel. Ezekkel mi mind rendelkezünk, és kedvező áron is dolgozunk.

A terep és az építmény szerkezete mellett az időjárás is fontos tényező. Hosszabb bontásoknál különösen nagy szerepe lehet, mert nagyon kedvezőtlenül is befolyásolhatja a munkát. Egy nagyobb, hirtelen esőzés alá is moshatja az épületet, mellyel meggyengül a szilárdsága és statikailag veszélyessé válhat. Szakképzett kollégáink minden eshetőségre felkészültek, és gyorsan reagálnak a váratlan problémákra, és azok megoldására. Akadhatnak olyan váratlan helyzetek ami kihatással lehet a vállalt határidőre. Hosszabb, nagyobb bontásnál nehezebb meghatározni egy munka befejezésének végét. Mi minden esetben időben értesítjük a megrendelőt, hogy fel tudjon készülni rá. Tudjuk, hogy az esetleges csúszás hátráltathatja a további folyamatokat, és azok befejezését is.

Az épületbontás teljes felügyeletét és kontrollját kézben tartjuk az elejétől a végéig, hogy minden a tervek szerint menjen.

Nagy hangsúlyt fektetünk alkalmazottaink továbbképzésére, és tréningjére, hogy a megszerzett szakmai tudásukkal nagyban hozzá tudjanak járulni cégünk hírnevéhez. Gépeink fejlesztésére, és azok rendszeres karbantartására is ügyelünk, hogy azokból a maximumot tudjuk kihozni a munka során.

Amennyiben egy olyan céget keres aki az Ön érdekeit nézi akkor megtalálta! Nagy tapasztalatunk van teljes körű épületbontásban. Kollégáink szakképzettek, és felkészültek. Munkánkra mindig igényesek vagyunk és jó a gyors problémamegoldó képességünk is. Mindemellett kedvező, és reális áron dolgozunk. Kérjen ajánlatot és nem csalódik hozzáállásunkban!