Tereprendezés

A kertek esetében egy jelentős kihívás, de házak vagy akár több hektáros területek esetében nagyon komoly problémákat okozhat, ha a tereprendezés nem megfelelően történik.

Ilyen problémák a talaj vizesedése, vagy idővel akár egyenetlenségek, amelyek egyre komolyabb károkat okozhat, akár az épület, vagy családi házunk falain. Ezek kezdetben apró, majd később kellemetlen problémák, amik a nem megfelelő terepviszonyokból származnak.

A tereprendezés a növényzet és a talajban kialakult elváltozások miatt nem is olyan egyszerű. A fák gyökérzete szerte ágazó módon képes átjárni a talajt.

Ezek megnehezítik a tereprendezést.  Hogy pontosabb képet kapjunk a folyamatról, 5 pontban összefoglaltuk, hogy miként zajlik.

Terület felmérése

A területrendezés első lépése, minden esetben a munkaterület pontos felmérésével kezdődik. Erre azért is van szükség, hogy a megfelelő gépek és eszközök álljanak rendelkezésünkre kezdéskor. Sok esetben a rendezésre váró területeket fák gyökerei, épületek fedik, amelyek rengeteg problémát vethetnek fel. Így a felmérés során képet kapunk elvégzendő munka időtartamáról és hozzávetőleges költségéről. A tereprendezés előtti pontos felmérés minden esetben szükséges az árajánlathoz.

Fák, bokrok, épületek elbontása

A sikeres megbeszélés, valamint, az árak elfogadása után a helyszínre érkezett munkagépek segítségével veheti kezdetét a tereprendezés. Amennyiben extra akadályokba ütközünk, mint például fák és bokrok, ezek eltávolítása, gyökérzettel együtt az elsődleges feladat. Ha a területen épületek álltak, a bontási munkálatokat és törmelék elszállítását követően megkezdődik az alap kiásása és elhordása. Amint a terület megtisztításra került, a munkagépek megkezdik a talaj kiegyengetését. Rendszerint már lehet látni, hogy a terület melyik részéről lehet majd földet áthelyezni, hová kell tölteni és hogy elég lesz-e a helyszínen rendelkezésre álló mennyiség.

Tereprendezés földmunkával

A tereprendezést első ízben mindig földmunka indítja meg gépek segítségével. Ennek során a toló-lapos markolók vízszintbe helyezik a felszínt, majd a kanalas markolók segíthetik a felesleges föld áthelyezését, autóra való pakolását, annak érdekében, hogy minél előbb sík terepet kapjunk. A munkákhoz kisebb gépeket is használunk, ezek használata megkönnyíti az épületek mellett való munkavégzését, így sokkal precízebben és gyorsabban végezhetünk a munkával.

Tereprendezés kézi földmunkával

A korszerűbb munkagépekkel rendkívül pontosan tudjuk a ránk bízott munkát elvégezni, de egyes esetekben azonban szükség van kézi földmunkára is. Ilyenkor ásókkal, lapátokkal, talicskákkal történik a munka finomhangolása, erre ma már egyre ritkábban van szükség.

Mi megoldást kínálunk Önnek a tereprendezésre. Minden egyes építkezés, bontás esetében nagyon fontos lépés a földmunka elvégzése is. Szakembereink kimagasló tudásának és tapasztalatának köszönhetően, munkájukat minden esetben megfelelően végzik. Modern gépeinknek köszönhetően a legkeményebb területtel is megbirkóznak.  Gépeinket rendszeresen karbantartjuk, hogy azok a maximális teljesítményt tudják nyújtani munkavégzéskor.

Tereprendezés árak

Tereprendezési árainkat minden esetben gondos felmérés előz meg, hogy felmérjük az igényeit a megrendelőnek. Ennek hiányában nem lehet pontos árat adni. Kerülje azon vállalkozásokat akik felmérés, és helyismeret nélkül kedvező árat adnak. A kezdeti kedvező árhoz ilyenkor szokott párosulni további extra nem várt költség és a szakértelem hiánya.

Kedvező árainkat minden esetben alapos felmérés után adunk csak. Többéves szakmai tapasztalatunkból adódóan szaktanácsadással is szolgálunk, ha igényt tartanak rá. Gyakran jobb és költséghatékonyabb megoldást tudunk javasolni mint amit kikalkuláltak Önnek.

Bízzon szakértelmünkben és hozzáállásunkban! Kérjen ajánlatot nálunk tereprendezésre, és mi rövid határidővel felvesszük Önnel a kapcsolatot.